Historien

En branche blev vendt på hovedet

Totalkredit blev skabt i 1990 i et unikt samarbejde mellem 48 regionale og lokale pengeinstitutter.

Banker, sparekasser og andelskasser, der ellers var og er konkurrenter, gik sammen for at sikre deres kunder adgang til realkreditlån hos den lokale rådgiver, man kommer hos og er tryg ved til daglig.

Fokus på lokale værdier
Med det vendte Totalkredit i bogstaveligste forstand markedet på hovedet. Det var på et tidspunkt, hvor de store banker ellers skar ned i antallet af filialer, og realkredit kun var noget, man kunne få i et realkreditinstitut. Totalkredit gik den modsatte vej og fokuserede på lokale værdier. Lån fra Totalkredit fås i lokale banker, sparekasser og andelskasser – og kun der.

En del af Nykredit-koncernen
Totalkredit blev i 2003 en selvstændig virksomhed i Nykredit-koncernen. Det har styrket Totalkredit økonomisk og ikke mindst styrket det  komplicerede arbejde, der ligger bag selve det at tilbyde realkreditlån - fx at udstede obligationer og at sikre kontakten til investorer verden over.

Partnerskabet udvider med Totalkredit Erhverv
Efter 25 års succesfuld samarbejde om udlån til private boligejere, bevægede Totalkredit-partnerskabet sig ind på erhvervsområdet.

Siden december 2015 fik virksomheder også mulighed for realkreditfinansiering gennem Totalkredit Erhverv.

Danskernes foretrukne

I dag tilbyder omkring 60 pengeinstitutter Totalkredits realkreditlån. Du kan få Totalkredit-lån i flere end 800 filialer over hele landet, og vi er Danmarks største realkreditinstitut målt på nye lån til private; i 2016 havde vi et samlet udlån på 591 mia. kr.

Den personlige rådgivning i et nyt marked

En af grundene til Totalkredits succes er den personlige rådgivning. Alle sager bliver behandlet lokalt, så man ikke skal vente på lange og besværlige rutiner. Men vigtigst af alt: Du får personlig rådgivning af en, som kan se din boligøkonomi i sammenhæng med din øvrige økonomi.

Totalkredit var i år 2000 de første til at introducere et renteloft, hvor renten kun kunne stige til et vist niveau – og hvor renten også kunne falde igen, selv om renteloftet blev aktiveret undervejs.

I dag kan du vælge mellem flere forskellige typer renteloft, og du har mange muligheder for selv at bestemme, hvor variabel den variable rente nu skal være. Andre typer lån som afdragsfrie lån og 30-årige lån er også kommet til – og det øger naturligvis behovet for personlig og lokal rådgivning, hvilket er hjertet i Totalkredit.