Låneomlægning

At lægge sit lån om er i virkeligheden blot at udskifte sit nuværende lån med et nyt. Det handler mest af alt om, hvornår man skal gøre det – og selvfølgelig om man overhovedet skal gøre det.  

Omlægning af lån

Det kan være fordelagtigt at lægge sit lån om eller i hvert fald overveje det. Vi anbefaler at du enten logger ind i vores netbank for at lave en beregning eller tager en snak med din rådgiver i dit pengeinstitut.

Netbanken

I netbanken kan du sammenligne dit nuværende lån med et nyt lån.

Har du ikke et Totalkredit-lån?

Du kan stadig godt bruge beregneren i netbanken – indtast blot oplysninger om dit nuværende lån.

Log på netbanken

Personlig rådgivning

Din rådgiver tager gerne en snak med dig, hvis du overvejer at omlægge dit lån.

Kontakt rådgiver

 

Om at låne i Totalkredit

Når du køber en helårsbolig, finansierer realkreditbelåningen op til 80 % af din boligs værdi.

Her kan du læse om kurssikring, rentetilpasning, om vores låntyper og
om atraktive alternativer til F1 lån.

Kurssikring

Fra den dag, hvor du modtager et lånetilbud, til den dag, hvor lånet reelt optages, går der et stykke tid. I denne periode risikerer du, at kurserne ændrer sig og dermed også økonomien i dit lån. Hvis du vil være sikker, kan du kurssikre dit lån. Det vil sige, at du får lagt kursen fast, så du kender din fremtidige husleje præcist. Tal med din rådgiver om mulighederne

En kurssikring koster et tillæg på renten

Det kan i nogle tilfælde være en rigtig god forretning, og andre gange havde det været bedre ikke at kurssikre. Det afhænger helt af udviklingen i renten efter den dag, hvor du kurssikrer. Det er derfor, vi siger, at realkredit også handler om temperament, og det er derfor, at vi altid anbefaler at tage en snak med sin rådgiver om mulighederne.

Kontakt rådgiver

 
Kurssikring

Rentetilpasning

Hvis du har et lån med variabel rente, skal renten med jævne mellemrum tilpasses, og i perioden op til en rentetilpasning har du mulighed for at ændre vilkårene for dit lån. Du kan f.eks. forlænge eller forkorte lånets løbetid, eller du kan vælge, om grundlånet skal være med eller uden afdragsfrihed.

Hvis du vil ændre noget, skal du have aftalt det med dit pengeinstitut senest to måneder før rentetilpasningen.

Du har også mulighed for at se en film, der forklarer på en kort og enkelt måde, hvad rentetilpasningen er.

Læs mere
Rentetilpasning

Låntyper

Her kan du finde information om Totalkredits låntyper

Realkreditlån er et spørgsmål om kroner og ører, men i høj grad også om temperament, fremtidsplaner og markedets udvikling. For nogle er det vigtigt med tryghed og at sikre sig mod rentestigninger, mens andre hellere vil have en variabel rente, hvor renten typisk er meget lav. Nogle vil gerne afdrage meget på deres lån, mens andre ønsker at reducere deres afdrag i en periode.


Læs mere
Lånetyper

Har du det rigtige lån?

Når dit F1-lån skal rentetilpasses, kan det være en god idé at overveje, om du har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi.

Har din økonomiske situation fx ændret sig, så du fremover har brug for at kende dine udgifter i en længere periode og dermed få en større budgetsikkerhed? Eller har du fået luft i budgettet, så du kan acceptere at din ydelse kan svinge?

Læs mere
Alternativer til F1-lån