Boligkøbets dokumenter

Her får du overblik over bolighandlens vigtigste dokumenter

Læs mere og få hjælp til bolighandlens dokumenter og deres betydning i handlen.
Husk, at du også altid kan få uddybet handlens papirgang hos din lokale rådgiver.

Salgsopstillingen

Her kan du læse mere om salgsopstillingen, og hvad du skal være opmærksom på. Salgsopstillingen er en udvidet annonce for den bolig, du overvejer at købe.

Købsaftalen

Købsaftalen bliver udarbejdet af sælgers ejendomsmægler. Aftalen indeholder en række standardvilkår, som gælder for de fleste bolighandler. 

Tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten beskriver bygningens tilstand og afdækker eventuelle skader eller tegn på skader i bygningen. Læs mere om, hvorfor den er vigtig.

Skødet

Skødet er det officielle dokument, der viser, at boligen har skiftet ejer. Læs mere om hvad skødet indeholder her.

Refusionsopgørelse

Her kan du læse om, hvad refusionsopgørelsen indeholder. Det handler typisk om ting, som sælger har betalt forud som f.eks. a conto el, vand, gas eller olie.

Energimærkning

Her kan du finde information om energimærkningen. For sælgeren kan et energimærke med en god karakter være et godt salgsargument.

El-tjek

El-tjekket er en lovpligtig undersøgelse af en boligs elinstallationer. Læs mere om, hvad el-tjekket er, og hvad du kan anvende det til.

Ejerskifteforsikringen

Her kan du finde information om ejerskifteforsikringen. Ejerskifteforsikringen dækker de fleste skader som følge af skjulte fejl, når du har købt en bolig.

Boligkøberbevis

Med et Boligkøberbevis er du på forhånd godkendt til at låne et vist beløb i din bolig. Læs mere om boligkøberbeviset her.