Hvad har jeg råd til?

Står du og skal købe ny bolig, er det essentielt at vide, hvor meget du kan låne. Det giver dig en idé om, hvad din bolig må koste, så du nemt kan komme videre i boligjagten. 

Hvad kan jeg købe bolig for?

Beløbet du kan købe bolig for afhænger af flere faktorer. Blandt andet størrelsen på din:

  • Indkomst
  • Opsparing
  • Gæld

Disse tre punkter er med til at afgøre, hvilket beløb du kan købe bolig for. Du skal nemlig selv kunne lægge 5 % af det beløb, som boligen koster. Kigger du på et hus eller en lejlighed til 2 mio., skal du altså selv have sparet 100.000 kroner op til udbetalingen.
Med et realkreditlån hos Totalkredit kan du låne op til 80 % af boligens pris. Resten skal du selv betale eller finansiere med et almindeligt banklån hos dit pengeinstitut.

Dit månedlige rådighedsbeløb

I sidste ende er det også dit månedlige rådighedsbeløb, der er med til at bestemme, hvor meget du kan låne til din bolig. Dit rådighedsbeløb består af den sum penge du har tilbage, når alle dine faste udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet er afgørende for, om du kan betale af på dine ydelser til boliglånet.
Det er derfor vigtigt, at du forud for dine planer om boligkøb gør dig overvejelser om dit forbrug, og om der er steder, hvor det kan justeres. Hvis du over for dit pengeinstitut kan vise, at du træffer fornuftige økonomiske beslutninger og generelt har en sund økonomisk adfærd, vil det øge dine muligheder for at optage et boliglån. Helt konkret handler det om, at du over for dit pengeinstitut kan stille en sikkerhed om, at du kan betale af på lånet. Her vil der også blive set på, hvor meget spillerum der er i din økonomi til uforudsete udgifter eller pludselig arbejdsløshed.

Hvad koster det at låne til ny bolig?

Når du låner penge til en ny bolig, vil der være nogle udgifter og gebyrer forbundet med køb af boligen, optagelse af lån og flytning.

Det drejer som om:

  • Tinglysningsafgift
  • Afgift til ejerskifteforening
  • Afgift til skødet
  • Flytteomkostninger
  • Eventuelle advokatomkostninger

Udgifter til disse poster skal også tænkes ind i, hvad det koster at købe ny bolig. Du kan altid forhøre dig om udgifter og andre spørgsmål om boliglån hos din rådgiver i det pengeinstitut, hvor du kan få Totalkredit.

Kontakt din rådgiver

Beregningen er vejledende. Kontakt din rådgiver for en helt eksakt beregning.

Kontakt rådgiver

 

Nyt lån til boligkøb

Med denne låneberegner kan du nemt og hurtigt få en fornemmelse af de muligheder, du har for at låne til at købe ny bolig.

Tillægslån

Med denne låneberegner kan du ud fra din boligs værdi og restgæld beregne, hvor meget det koster at låne til en evt. boligforbedring.

Beregn din friværdi

Beregn din friværdi ud fra boligens værdi på købstidspunktet og ud fra den gæld du har i boligen.